TestLab-Kroppsanalyse-Vo2max

Test deg selv


Vil du vite hvor god fysisk form du er i, eller følge din egen formutvikling over tid? Vi kan tilby deg et stort utvalg tester tilpasset ditt nivå i vår testlab.

KROPPSANALYSE

Nå kan du måle bl.a. kroppssammensetningen din med Inbody 720 ved Spenst Førde, markedets beste og mest anerkjente måleinstrument brukt av fagpersoner over hele verden! Resultatene kan du bruke til å skreddersy ditt trenings– og kostholdsopplegg, og se hvordan kroppen din endrer seg av riktig trening og kosthold.

Gjentar du testen med jevne mellomrom har du full kontroll på om du er på riktig vei, eller om du har behov for å korrigere kursen for å nå ditt mål.

Et fantastisk redskap til optimalisering og motivasjon!!

Inbody 720 gir deg svar på:

- Muskulatur i kg, Fettmasse i kg og prosent, Fordeling av muskulatur, Visceralt fett (bukfett), Idealvekt, Hvileforbrenning, Kroppsbalanse, Vannmengde

Du kan se video om hvordan testen utføres her.

Pris: Kr 450,- pr.test. (Spenst medlem)

Pris: Kr 550,- pr.test. (Ikke medlem)

Bestilling av test:

Mail: hanne@lienhelse.no

 

TEST FYSISK FORM (Testlab)

 

Maksimalt oksygenopptak (V02maks)

V02maks er et mål på kroppen sin maksimale evne til å ta opp oksygen. Testen utføres som springing (evt gange) på tredemølle eller på ergometersykkel. Personen varmer opp i 20-30 min på egen hånd i forkant av testen. Testen varer i 4-8 min med økende belastning til utmattelse. Den maksimale hjertefrekvensen blir da registrert. Dersom V02maks-testen kommer etter testing av laktatprofil gjennomføres ingen oppvarming på forhånd.

Laktatprofil

Personen jobber i 4-5 min perioder med trinnvis økende belastning. Ergoemtersykkel (evt egen sykkel på rulle) eller løp (evt gange) på tredemølle. For hver belastning blir laktatkonsentrasjonen målt, hjertefrekvens, subjektiv følelse (Borg skala), oksygenopptak og belastning. Testen starter på lav belastning og avsluttes på moderat-høg belastning. Varigheten er 30-45 min. Spenst Førde anbefaler at både laktatprofil og VO2maks testes etter hverandre som en kombitest. Dette for å gi en bedre skildring av personens kapasitet. Testene bør utføres 2-6 ganger i året, og hensikten er å måle utbyttet av treningen.

Maksimal hjartefrekvens

Testing av maksimal hjertefrekvens er interessant om en brukar hjartefrekvensmålar til å styre treningsintensiteten. Maksimal hjertefrekvens vil samen med HF-målinger under treningsøkter være vesentlig for å lage individuelle intensitetsskalaer og for å styre intensiteten på treningsøkter. Tredemølle eller sykkel vert nyttet. Testen gjennomføres kun en gong om den er vellykket. Testen varer ca 10 min etter 20-30 min oppvarming.

FMS - Functional Movement Screening

FMS er en moderne vitenskaplig utprøvd metode for arbeid med skadeforebygging. Dette gjelder alle nivåer og prestasjoner. FMS er et kartleggingssystem av grunnleggende, funksjonelle bevegelsesmønster, asymmetrier og stabilitet/bevegelighet. FMS sier noe om hva du skal fokusere treningen på for å unngå skader og prestere maksimalt. FMS er nå brukt av topp klubber i Fotball i Nederland, Italia, Tyskland og Storbritania. I USA brukes sytemet på klubber i NFL – amerikansk fotball og basketball NBA. Systemet brukes også av yrkesgrupper som er fysisik utsatt og ønsker å forebygge skader og feilarbeid, eksempelvis brannvesen og politiavdelinger i USA og spesialavdelinger i forsvaret (neavy seals), om du trener styrke, konkurrerer på mosjonsnivå i forskjellige grener eller fitness.
Testingen er rask og effektiv. FMS passer godt for kartlegging både av lag og individuelle idretter, eller for enkelpersoner som vil ha mer ut av treningen sin.

Yo-Yo (ballspilltest)

I tillegg til standardtestene (laktatprofil og VO2maks) bør ballspillutøvere bli testet i en mer spesifikk test for å måle utholdenhet. Enkeltpersoner eller lag kan testes samtidig. Testen blir utført ved å springe 20 m, vending, 20 m og pause på 5 eller 10 sek. Deretter gjentar 2x20 m løpet. Hastigheten/belastningen blir oppjustert trinnvis utover i testen. Testen varer 10-30 min etter god oppvarming.

Har du spørsmål angåande testing/bestilling og priser, ta kontakt med Kristian Tjønneland (testansvarlig) E- mail: kristian-tj-95@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 


Spenst Førde
Hafstadvegen 36
6800 Førde
Tlf. 57 72 01 21
E-post post@spenstforde.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern